CM Comercialización de Produtos Alimentarios
CONVOCATORIA XUÑO 2022 (Requisitos e documentación necesaria)
FP DUAL 2022-2024 (en colaboración co IES de Vilamarín)
Empresas participantes
Que se aprende a facer?
Desenvolver actividades comerciais en establecementos alimentarios físicos e en liña relacionadas coa planificación comercial, a xestión da loxística de almacenaxe, a distribución e a reposición de produtos alimentarios, e a supervisión das seccións de venda de alimentos perecedoiros e non perecedoiros, e de atención comercial a clientela e provedores, seguindo criterios de calidade e actuando segundo a normativa de prevención de riscos, seguridade alimentaria e protección do/da consumidor/a.
Que ocupacións se desempeñan?
- Responsable encargado/a de establecemento alimentario; de sección, sala ou departamento de tenda de alimentación.
- Xestor/a de pequeno comercio alimentario.
- Responsable encargado/a de comercios alimentarios en liña.
- Asesor/a comercial de produtos alimentarios.
- Vendedor/a de produtos alimentarios.
A que outros estudos se pode acceder?
- Acceso directo a calquera ciclo formativo de grao medio ou superior.
- Título de bacharelato.
Módulos profesionais 1º curso
- Mercadotecnia do comercio alimentario (107 horas)
- Atención comercial en negocios alimentarios (107 horas)
- Seguridade e calidade alimentaria no comercio (105 horas)
- Preparación e acondicionamento de produtos frescos e transformados (245 horas)
- Ofimática aplicada ao comercio alimentario (132 horas)
- Formación e orientación laboral (107 horas)
Módulos profesionais 2º curso
- Inglés (160 horas)
- Constitución de pequenos negocios alimentarios (107 horas)
- Dinamización do punto de venda en comercios de alimentación (105 horas)
- Loxística de produtos alimentarios (175 horas)
- Comercio electrónico en negocios alimentarios (133 horas)
- Xestión dun comercio alimentario (107 horas)
Temporalización
- Formación no centro de estudos: Setembro – Febreiro
- Formación remunerada na empresa: Marzo – Agosto
Horario
- Centro educativo: pola tarde de luns a venres (durante o primeiro curso dous días por semana a formación é impartida no IES de Vilamarín)
- Empresa: segundo o horario establecido pola propia empresa
Importe mínimo da bolsa a percibir durante a formación na empresa: 500 € mensuais
Número de prazas ofertadas: 11 prazas
- Froiz: 3 prazas
- Gadis: 3 prazas
- Carrefour: 3 prazas
- Grupo Cuevas: 3 prazas
Máis información:
Convenio de FP Dual do Ciclo Medio de Comercialización de Produtos Alimentarios 2021-2023 I
Convenio de FP Dual do Ciclo Medio de Comercialización de Produtos Alimentarios 2021-2023 II
Real Decreto polo que se establece o Título de Técnico en Comercialización de produtos alimentarios
Síguenos en: