arriba
Luns, 3-Outubro-2022

 

 
PortadaseparatorFP DualseparatorCM Comercialización de Produtos Alimentarios


CM Comercialización de Produtos Alimentarios

CONVOCATORIA XUÑO 2022 (Requisitos e documentación necesaria)

FP DUAL 2022-2024 (en colaboración co IES de Vilamarín)

Empresas participantes

 img#48760

Que se aprende a facer?
Desenvolver actividades comerciais en establecementos alimentarios físicos e en liña relacionadas coa planificación comercial, a xestión da loxística de almacenaxe, a distribución e a reposición de produtos alimentarios, e a supervisión das seccións de venda de alimentos perecedoiros e non perecedoiros, e de atención comercial a clientela e provedores, seguindo criterios de calidade e actuando segundo a normativa de prevención de riscos, seguridade alimentaria e protección do/da consumidor/a.

Que ocupacións se desempeñan?

  • Responsable encargado/a de establecemento alimentario; de sección, sala ou departamento de tenda de alimentación.
  • Xestor/a de pequeno comercio alimentario.
  • Responsable encargado/a de comercios alimentarios en liña.
  • Asesor/a comercial de produtos alimentarios.
  • Vendedor/a de produtos alimentarios.

A que outros estudos se pode acceder?

  • Acceso directo a calquera ciclo formativo de grao medio ou superior.
  • Título de bacharelato.

Módulos profesionais 1º curso

  • Mercadotecnia do comercio alimentario (107 horas)
  • Atención comercial en negocios alimentarios (107 horas)
  • Seguridade e calidade alimentaria no comercio (105 horas)
  • Preparación e acondicionamento de produtos frescos e transformados (245 horas)
  • Ofimática aplicada ao comercio alimentario (132 horas)
  • Formación e orientación laboral (107 horas)

Módulos profesionais 2º curso

  • Inglés (160 horas)
  • Constitución de pequenos negocios alimentarios (107 horas)
  • Dinamización do punto de venda en comercios de alimentación (105 horas)
  • Loxística de produtos alimentarios (175 horas)
  • Comercio electrónico en negocios alimentarios (133 horas)
  • Xestión dun comercio alimentario (107 horas)

Temporalización

  • Formación no centro de estudos: Setembro – Febreiro
  • Formación remunerada na empresa: Marzo – Agosto

Horario

  • Centro educativo: pola tarde de luns a venres (durante o primeiro curso dous días por semana a formación é impartida no IES de Vilamarín)
  • Empresa: segundo o horario establecido pola propia empresa

Importe mínimo da bolsa a percibir durante a formación na empresa: 500 € mensuais

Número de prazas ofertadas: 11 prazas

  • Froiz: 3 prazas
  • Gadis: 3 prazas
  • Carrefour: 3 prazas
  • Grupo Cuevas: 3 prazas

Máis información:

FP Dual Galicia

Convenio de FP Dual do Ciclo Medio de Comercialización de Produtos Alimentarios 2021-2023 I

Convenio de FP Dual do Ciclo Medio de Comercialización de Produtos Alimentarios 2021-2023 II

Proxecto do Decreto polo que se establece o currículo do Ciclo Medio de Comercialización de produtos alimentarios

Real Decreto polo que se establece o Título de Técnico en Comercialización de produtos alimentarios

Síguenos en:

Instagram: @fpdual_galicia

Facebook: Fp Dual Galicia

Twitter: FP Galicia

 img#48760